Geheime Juweeltjes van Londen: 10 verborgen parels die het ontdekken waard zijn!

Als je aan Londen denkt, denk je waarschijnlijk aan beroemde bezienswaardigheden zoals de Big Ben, de Tower Bridge en Buckingham Palace. Maar wist je dat er ook veel verborgen pareltjes in de stad te vinden zijn? In deze blogpost delen we onze favoriete geheime plekjes in Londen, die zeker een bezoekje waard zijn!

Leake Street Arches

Leak Street Graffiti Tunnel

De Leake Street Arches, ook wel bekend als de ‘Graffiti Tunnel’, is een verborgen parel in het hart van Londen. Deze ondergrondse tunnel ligt onder de spoorlijn van Waterloo Station en is een populaire bestemming voor straatkunstenaars en graffitikunstenaars van over de hele wereld.

De tunnel is ongeveer 300 meter lang en is in 2008 geopend als een legale graffiti-zone. Sindsdien is het een belangrijke ontmoetingsplaats geworden voor de straatkunstgemeenschap en een toeristische attractie voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in urban art.

Het is interessant om te zien hoe de kunstwerken in de tunnel constant evolueren. Elke dag worden nieuwe stukken toegevoegd en oude stukken bedekt, waardoor de tunnel een dynamische en levendige sfeer heeft. Het is ook interessant om te zien hoe verschillende kunstenaars hun eigen unieke stijl en technieken gebruiken om hun kunstwerken tot leven te brengen.

Het is belangrijk om te vermelden dat de tunnel niet alleen een plek is voor graffiti. Het is ook een culturele ontmoetingsplaats, met regelmatig evenementen zoals kunstexposities, live muziek en straatvoedselmarkten. Dit maakt het een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Hoewel de tunnel een levendige en interessante bestemming is, moeten bezoekers zich bewust zijn van hun omgeving en rekening houden met de veiligheid. Aangezien het een openbare ruimte is, kunnen er onvoorspelbare situaties ontstaan. Het is dus verstandig om de tunnel alleen te bezoeken tijdens de dag en met een groep.

Kortom, de Leake Street Arches is een unieke en spannende bestemming in Londen. Het is een plek waar straatkunstenaars hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en waar bezoekers kunnen genieten van de levendige sfeer en de culturele activiteiten. Als je op zoek bent naar iets anders en onconventioneels tijdens je bezoek aan Londen, dan is de Leake Street Arches zeker een bezoek waard!

Meer info: Leake Street Arches

The Old Operating Theatre Museum

The Old Operating Museum

The Old Operating Theatre Museum and Herb Garret is een unieke attractie in Londen die je terugbrengt in de tijd van de geneeskunde en chirurgie in de 19e eeuw. Het museum is gevestigd in een voormalig kerkziekenhuis uit de 18e eeuw en biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van de medische praktijk.

Het museum bevindt zich in het oudste nog bestaande operatie theater van Groot-Brittannië, dat zich op de bovenste verdieping van het gebouw bevindt. Het theater is gebouwd in 1822 en werd gebruikt voor het demonstreren van chirurgische ingrepen aan studenten en andere medische professionals. De studenten keken vanuit de tribune toe hoe de chirurg een patiënt behandelde, zonder enige verdoving of pijnbestrijding.

Naast het operatietheater is er ook de Herb Garret, waar geneeskrachtige kruiden werden bewaard en verwerkt tot medicijnen. Bezoekers kunnen leren over de verschillende kruiden en hun toepassingen in de geneeskunde en kunnen zelfs enkele van de kruiden ruiken.

Het museum heeft een uitgebreide collectie van medische instrumenten, apparatuur en artefacten uit de 19e eeuw. Bezoekers kunnen deze objecten van dichtbij bekijken en leren over de verschillende medische praktijken die in die tijd werden gebruikt. Sommige van deze praktijken zullen de moderne bezoeker ronduit schokkend vinden!

Het Old Operating Theatre Museum is een fascinerende en unieke attractie die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het biedt een interessant inzicht in de geschiedenis van de medische praktijk en de ontwikkeling van de geneeskunde door de eeuwen heen. Als je op zoek bent naar een unieke en educatieve ervaring in Londen, dan is dit museum zeker een bezoek waard.

Meer info : The Old Operating Theatre Museum

God’s Own Junkyard

God's Own Junkyard

God’s Own Junkyard is een unieke attractie in Londen, gelegen in Walthamstow in het noordoosten van de stad. Het is een kunstinstallatie en neon-verlichtingsmuseum dat het werk van de inmiddels overleden Chris Bracey tentoonstelt, die bekend stond als “Neon Man” vanwege zijn passie voor het maken van opvallende neonreclames.

Het museum biedt een overvloed aan neonverlichting, vintage borden en retro-objecten die de bezoeker terug in de tijd brengen. De neonverlichting is opvallend en kleurrijk, en er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen om te bewonderen. Bezoekers kunnen de kunstwerken van dichtbij bekijken en foto’s maken om hun ervaring vast te leggen.

God’s Own Junkyard is een unieke ervaring en een levendige tentoonstelling van neonkunst en -cultuur. Het is een perfecte plek om te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van neonverlichting en retro-objecten. Het is ook een populaire bestemming voor fotografen en Instagrammers die op zoek zijn naar een perfecte achtergrond voor hun foto’s.

Als je op zoek bent naar een unieke en kleurrijke ervaring in Londen, dan is God’s Own Junkyard zeker een bezoek waard. Het is een verborgen parel die niet vaak wordt genoemd in de toeristische gidsen, maar die zeker de moeite waard is om te ontdekken.

Meer info: God’s Own Junkyard

Dennis Severs’ House

Dennis Servers' House

Dennis Severs’ House is een unieke attractie in Londen, gelegen in het hart van Spitalfields. Het huis is een 18e-eeuws herenhuis dat is omgebouwd tot een levend museum. Het is een fascinerende plek waar bezoekers een glimp kunnen opvangen van het leven in het 18e-eeuwse Londen.

Het bijzondere aan het museum is dat het geen traditionele museumtentoonstelling is. In plaats daarvan is het huis opgebouwd als een levend kunstwerk, waarbij elke kamer is ingericht alsof er nog steeds mensen in wonen. Het huis is ontworpen als een reis door de tijd, waarbij elke kamer een andere periode uit de geschiedenis van Londen vertegenwoordigt. Bezoekers kunnen door de kamers lopen en zichzelf onderdompelen in de atmosfeer van het 18e-eeuwse Londen.

Het museum is vernoemd naar de Amerikaanse kunstenaar Dennis Severs, die het huis in de jaren zeventig kocht en het omtoverde tot de huidige staat. Hij creëerde een unieke ervaring door de kamers te vullen met antieke meubels, verlichting en andere decoraties uit de tijd. De bezoeker wordt zo terug in de tijd gebracht en kan zich voorstellen hoe het leven was in de stad eeuwen geleden.

Het museum biedt een ongewone en unieke ervaring die je nergens anders zult vinden. Het is een fascinerend kijkje in het verleden van Londen en een eerbetoon aan de creativiteit van de kunstenaar die het heeft gemaakt. Als je op zoek bent naar iets anders dan de gebruikelijke toeristische attracties in Londen, dan is Dennis Severs’ House zeker een bezoek waard.

Meer info: Dennis Severs’ House

Little Venice

Little Venice

Little Venice is een charmante en rustige buurt in Londen, gelegen in het noordwesten van de stad, tussen Paddington en Maida Vale. Het is een gebied dat bekend staat om zijn pittoreske grachten, smalle straatjes en schilderachtige huizen. Het is een verborgen parel in Londen die vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen.

De grachten in Little Venice zijn de belangrijkste attractie van het gebied en trekken jaarlijks veel bezoekers. De grachten zijn een rustige en ontspannende plek om te wandelen, te picknicken of te genieten van een boottocht. Het is mogelijk om te varen van Little Venice naar Camden of Regent’s Park via het Grand Union Canal, wat een prachtige ervaring biedt.

Naast de grachten heeft Little Venice een sfeervol en levendig plein, genaamd Paddington Basin. Het plein heeft veel restaurants, bars en winkels die zijn gevestigd in gerestaureerde pakhuizen. Het is een geweldige plek om te genieten van het uitzicht op de grachten en te ontspannen in een van de vele buitencafés.

Een andere bezienswaardigheid in Little Venice is het Canal Café Theatre, een kleine theaterzaal die gespecialiseerd is in komedie. Het theater biedt een scala aan shows en optredens van opkomende comedians en andere artiesten.

Little Venice is een verborgen juweeltje in Londen dat veel te bieden heeft voor bezoekers die op zoek zijn naar een ontspannen en charmante omgeving. Het is een geweldige plek om te genieten van het buitenleven, de lokale cultuur en het historische erfgoed van Londen.

Meer info: Little Venice, London Waterbus Company

The Kyoto Garden

Kyoto Garden

The Kyoto Garden is een prachtige Japanse tuin in het hart van Holland Park in Londen. De tuin is een oase van rust en sereniteit, ontworpen als een traditionele Japanse tuin, met prachtige planten, waterpartijen, stenen lantaarns, bruggen en paviljoens. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te mediteren en te genieten van de schoonheid van de natuur.

De Kyoto Garden werd in 1991 geopend en is een geschenk van de stad Kyoto aan Londen. De tuin is ontworpen door de Japanse tuinarchitect Yasuo Kitayama en is ontworpen als een oase van rust en harmonie in het midden van de drukke stad. Het is een van de meest populaire tuinen van Londen en trekt jaarlijks veel bezoekers.

De tuin heeft een prachtig koi-vijver, een waterval en een theepaviljoen. Het is omgeven door bomen en struiken die een prachtig decor vormen voor de tuin. In het voorjaar is de tuin bedekt met een tapijt van bloesems en in de herfst zijn de kleuren van de bladeren prachtig om te zien.

Het is een geweldige plek om te genieten van een picknick, een boek te lezen, of gewoon te zitten en te ontspannen. Het is ook een perfecte plek om te fotograferen vanwege de prachtige landschappen en de traditionele Japanse architectuur.

Kortom, de Kyoto Garden is een must-see attractie in Londen voor iedereen die op zoek is naar een moment van rust en sereniteit in het midden van de drukke stad. Het is een unieke en prachtige plek waar de traditionele Japanse cultuur en architectuur samenkomen met de natuurlijke schoonheid van Londen.

Meer info: Kyoto Garden in Holland Park

The Horniman Museum and Gardens

The Horniman Museum and Gardens

The Horniman Museum and Gardens is een uniek museum en botanische tuin in Forest Hill, Londen. Het museum werd opgericht in 1901 door de Britse zakenman en filantroop Frederick Horniman, en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke culturele instelling in Londen.

Het museum heeft een indrukwekkende collectie van meer dan 350.000 objecten uit de hele wereld, waaronder antropologische artefacten, muziekinstrumenten, natuurlijke historie en etnografische objecten. Er is ook een aquarium en een grote verzameling taxidermie dieren. Het museum biedt een boeiende kijk op de geschiedenis, cultuur en natuurlijke wereld van de mensheid.

De Horniman Gardens zijn een prachtige botanische tuin die zich uitstrekt over 16 hectare. Het heeft een uitgebreide collectie van meer dan 33.000 planten uit de hele wereld, waaronder een grote verscheidenheid aan bomen, struiken en bloemen. Er zijn verschillende thematuinen zoals de rozentuin, de zintuigentuin en de medicinale tuin, die de bezoekers een educatieve en interactieve ervaring bieden.

The Horniman Museum and Gardens

Het museum en de tuinen zijn ook een populaire bestemming voor evenementen, concerten en tentoonstellingen. Het museum organiseert regelmatig educatieve programma’s voor scholen en volwassenen, evenals speciale tentoonstellingen en evenementen.

Kortom, het Horniman Museum en de tuinen zijn een unieke bestemming in Londen die de bezoekers een boeiende kijk biedt op de geschiedenis, cultuur en natuurlijke wereld van de mensheid. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor zowel educatieve als recreatieve doeleinden en biedt een unieke en boeiende ervaring voor alle leeftijden.

Meer info: Horniman Museum and Gardens

Brixton Windmill

Brixton Mill

Brixton Windmill is een historische windmolen die gelegen is in Brixton, Zuid-Londen. Het is een van de weinige overgebleven windmolens in Londen en speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van het gebied.

De molen werd gebouwd in 1816 en was oorspronkelijk bedoeld voor het malen van meel voor lokale bakkerijen. De molen was actief tot in de vroege jaren 30 van de 20e eeuw, toen het gebruik van stoommachines en elektriciteit de molens overbodig maakten. De molen raakte in verval en werd uiteindelijk verlaten.

In de jaren 50 werd de molen gekocht door de lokale overheid en werd het gebruikt als opslagruimte. In de jaren 60 en 70 werd de molen gebruikt door lokale kunstenaars en muzikanten, die er concerten en tentoonstellingen organiseerden. In 2010 werd de molen gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen als een werkende windmolen.

Tegenwoordig is de molen een populaire toeristische attractie en is het open voor het publiek op bepaalde dagen van het jaar. Bezoekers kunnen de molen beklimmen en een kijkje nemen in het interieur, waar ze kunnen zien hoe het meel wordt gemalen en hoe de molen werkt. Er is ook een bezoekerscentrum waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de molen en de lokale gemeenschap.

Brixton Windmill speelt een belangrijke rol in de geschiedenis en de cultuur van de lokale gemeenschap en is een belangrijk voorbeeld van de industriële geschiedenis van Londen. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Londen en de industriële revolutie.

Meer info: Brixton Windmill

The Brunel Museum

The Brunel Museum

Het Brunel Museum is gelegen in de buurt van Rotherhithe in het zuidoosten van Londen. Het is vernoemd naar de beroemde ingenieur Isambard Kingdom Brunel, die verantwoordelijk was voor de bouw van de Thames Tunnel, een van de grootste engineering prestaties van de 19e eeuw.

Het museum is gevestigd in de voormalige Engine House van de Thames Tunnel, die werd gebruikt om de ventilatie voor de tunnel te verzorgen. Het gebouw dateert uit 1842 en is een prachtig voorbeeld van de Victoriaanse industriële architectuur.

Het museum biedt een fascinerend kijkje in de geschiedenis van de Thames Tunnel en de rol van Brunel bij de bouw ervan. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen door de tunnels en meer leren over de technologie en de moeilijkheden die kwamen kijken bij de bouw van de tunnel.

The Brunel Museum

Het museum heeft ook een tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van het gebied rondom de Thames Tunnel. Hier kunnen bezoekers leren over de scheepvaartgeschiedenis van de Thames en de ontwikkeling van de omliggende wijken.

Een hoogtepunt van een bezoek aan het Brunel Museum is de kans om de originele schacht van de Thames Tunnel te bekijken. Deze schacht was oorspronkelijk gebouwd om de grondwaterpompen te huisvesten die werden gebruikt tijdens de bouw van de tunnel. Tegenwoordig kan deze schacht worden beklommen en biedt het een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Het Brunel Museum is een unieke en fascinerende attractie in Londen, die zowel geschiedenisliefhebbers als liefhebbers van technologie zal aanspreken. Het biedt een fascinerende blik op de Victoriaanse industriële geschiedenis van Londen en de rol van Brunel bij het vormgeven van de stad.

Meer info: Brunel Museum

The Sir John Soane’s Museum

The Sir John Soanes Museum

Het Sir John Soane’s Museum is gelegen in Lincoln’s Inn Fields, in het hart van Londen. Het museum is vernoemd naar de beroemde architect Sir John Soane, die het gebouw ontwierp en bewoonde in de late 18e en vroege 19e eeuw.

Het museum is een unieke attractie in Londen vanwege de bijzondere collectie kunstwerken en architectonische artefacten die er te vinden zijn. Het is gehuisvest in een prachtig geconserveerd en hersteld historisch pand, dat in zijn oorspronkelijke staat is gehouden om de bezoekers een authentieke ervaring te bieden.

De collectie van het museum bestaat uit meer dan 30.000 voorwerpen, waaronder kunstwerken, architectonische modellen, antieke artefacten en historische documenten. Bezoekers kunnen genieten van een uitgebreide collectie van schilderijen, beelden, tekeningen en andere kunstwerken uit de Renaissance, de Barok en de Romantiek.

Een van de belangrijkste attracties van het museum is de Crypt, die een verzameling van antieke en middeleeuwse artefacten herbergt. De Crypt is ontworpen door Soane zelf en is een van de meest bijzondere en unieke kamers in het museum.

Een ander hoogtepunt van het museum is de Octagon Room, die een prachtige verzameling van klassieke beeldhouwwerken en schilderijen huisvest. De kamer heeft een uniek lichteffect dat de kunstwerken op een bijzondere manier uitlicht.

Het Sir John Soane’s Museum is een must-see attractie voor liefhebbers van kunst, architectuur en geschiedenis. Het biedt een fascinerende inkijk in het leven en werk van Sir John Soane en zijn bijdrage aan de architectuur van Londen en daarbuiten. Het museum is een unieke plek waar kunst en geschiedenis samenkomen, en is daarom een van de meest bijzondere en waardevolle musea in Londen.

Meer info: Sir John Soane’s Museum

Al met al zijn er veel verborgen pareltjes in Londen die het ontdekken waard zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst, geschiedenis, architectuur of gewoon in het verkennen van de minder bekende delen van de stad, er is voor ieder wat wils. We hopen dat deze lijst je inspireert om op ontdekkingstocht te gaan en het beste uit jouw bezoek aan Londen te halen!