Brixton Windmill

Windmill Gardens, 100 Blenheim Gardens, Brixton Hill

Brixton Windmill is een historische windmolen die gelegen is in Brixton, Zuid-Londen. Het is een van de weinige overgebleven windmolens in Londen en speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van het gebied.

De molen werd gebouwd in 1816 en was oorspronkelijk bedoeld voor het malen van meel voor lokale bakkerijen. De molen was actief tot in de vroege jaren 30 van de 20e eeuw, toen het gebruik van stoommachines en elektriciteit de molens overbodig maakten. De molen raakte in verval en werd uiteindelijk verlaten.

In de jaren 50 werd de molen gekocht door de lokale overheid en werd het gebruikt als opslagruimte. In de jaren 60 en 70 werd de molen gebruikt door lokale kunstenaars en muzikanten, die er concerten en tentoonstellingen organiseerden. In 2010 werd de molen gerestaureerd en opnieuw in gebruik genomen als een werkende windmolen.

Tegenwoordig is de molen een populaire toeristische attractie en is het open voor het publiek op bepaalde dagen van het jaar. Bezoekers kunnen de molen beklimmen en een kijkje nemen in het interieur, waar ze kunnen zien hoe het meel wordt gemalen en hoe de molen werkt. Er is ook een bezoekerscentrum waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis van de molen en de lokale gemeenschap.

Brixton Windmill speelt een belangrijke rol in de geschiedenis en de cultuur van de lokale gemeenschap en is een belangrijk voorbeeld van de industriële geschiedenis van Londen. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Londen en de industriële revolutie.