De 10 meest onbekende Instagram-waardige locaties in London

Londen, de bruisende metropool die bekend staat om zijn historische bezienswaardigheden, cultuur en kunst, heeft veel verborgen juweeltjes die Instagram-waardig zijn. In dit artikel ontdekken we de 10 meest onbekende Instagram-waardige locaties in London, perfect voor het maken van unieke en adembenemende foto’s.

1. Leake Street Graffiti Tunnel

Wat is Leake Street Graffiti Tunnel?
man in white shirt and gray pants sitting on yellow metal ladder
Photo by Gloria Manarisip on Unsplash

Leake Street Graffiti Tunnel, ook bekend als de Banksy Tunnel, is een verborgen straatkunstparadijs in het hart van Londen. Deze voormalige spoorwegtunnel is nu een plek waar straatkunstenaars hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en bezoekers getuige kunnen zijn van enkele van de meest indrukwekkende muurschilderingen en graffiti in de stad.

Lees meer

Waarom is het Instagram-waardig?

De Leake Street Graffiti Tunnel is een kleurrijke en unieke achtergrond voor Instagram-foto’s. De steeds veranderende kunstwerken zorgen ervoor dat je hier steeds weer nieuwe en interessante foto’s kunt maken. Bovendien is de tunnel een geweldige plek om de levendige Londense straatcultuur te ervaren.

2. God’s Own Junkyard

Wat is God’s Own Junkyard?
a room filled with neon signs and neon lights
Photo by Karollyne Hubert on Unsplash

God’s Own Junkyard is een schitterende verzameling van neonlichten en vintage uithangborden, gevestigd in een oude loods in Walthamstow. Deze unieke plek, opgericht door de overleden neonkunstenaar Chris Bracey, is een wonderland van felle kleuren en nostalgische ontwerpen.

Lees meer

Waarom is het Instagram-waardig?

Met zijn overvloed aan fonkelende lichten en kleurrijke verzamelingen is God’s Own Junkyard een droomlocatie voor fotografen en Instagrammers. De levendige kleuren en unieke ontwerpen zorgen voor een onvergetelijke achtergrond, perfect voor het maken van opvallende foto’s.

3. Sky Garden

blue and white boat on water near bridge during daytime
Photo by Joseph Hwang on Unsplash
Wat is Sky Garden?

Sky Garden is een unieke openbare tuin op de 35e verdieping van het Walkie Talkie-gebouw in de City of London. Deze prachtige binnentuin biedt een panoramisch uitzicht op de stad en is voorzien van diverse tropische planten en bomen, evenals een terras en een restaurant.

Waarom is het Instagram-waardig?

Sky Garden biedt een adembenemend uitzicht op Londen, waardoor het een ideale locatie is voor het vastleggen van panoramische foto’s van de stad. Daarnaast zorgt de weelderige beplanting voor een tropische sfeer die een uniek contrast biedt met de stedelijke omgeving.

Lees meer

4. Kyoto Garden

a waterfall in a forest
Photo by Gonzalo Facello on Unsplash
Wat is Kyoto Garden?

Kyoto Garden is een prachtige Japanse tuin in Holland Park, West-Londen. Deze vredige oase, geschonken door de stad Kyoto ter ere van de vriendschap tussen Japan en het Verenigd Koninkrijk, beschikt over watervallen, vijvers vol met kleurrijke koi en traditionele Japanse lantaarns en bruggen.

Waarom is het Instagram-waardig?

De betoverende Kyoto Garden is een perfecte achtergrond voor Instagram-foto’s, dankzij de serene sfeer en prachtige landschapsarchitectuur. Het is een geweldige plek om foto’s te maken die een gevoel van rust en sereniteit uitstralen, evenals de schoonheid van de Japanse tuintraditie.

Lees meer

5. St. Dunstan in the East

an old building with ivy growing on it
Photo by Kyle Bushnell on Unsplash
Wat is St. Dunstan in the East?

St. Dunstan in the East is een historische kerkruïne in de City of London, verwoest tijdens de Blitz in de Tweede Wereldoorlog. In plaats van de kerk te herbouwen, werd besloten om de ruïnes te behouden en om te vormen tot een openbaar park met een overvloed aan klimplanten en weelderig groen.

Waarom is het Instagram-waardig?

De romantische en sprookjesachtige sfeer van St. Dunstan in the East maakt het een ideale plek voor Instagram-foto’s. De gotische ruïnes, overwoekerd door groen, zorgen voor een betoverende achtergrond die een gevoel van mysterie en geschiedenis uitstraalt.

6. Little Venice

body of water across gray bridge
Photo by Matthew Waring on Unsplash
Wat is Little Venice?

Little Venice is een charmant gebied in West-Londen waar het Grand Union Canal en het Regent’s Canal samenkomen. Deze pittoreske wijk staat bekend om zijn kleurrijke woonboten, elegante herenhuizen en rustige waterwegen, omringd door groen.

Waarom is het Instagram-waardig?

Met zijn schilderachtige waterwegen en kleurrijke boten biedt Little Venice een unieke en fotogenieke omgeving in Londen. Het is een geweldige plek om foto’s te maken die de rustige en charmante sfeer van dit verborgen stukje Londen vastleggen.

Lees meer

7. Neal’s Yard

gray and white concrete house
Photo by Konstantina Zag on Unsplash
Wat is Neal’s Yard?

Neal’s Yard is een klein, verborgen plein in Covent Garden, omringd door kleurrijke gebouwen en unieke boetieks. Deze levendige hoek van Londen staat bekend om zijn milieubewuste en creatieve sfeer, met een focus op biologisch eten, duurzame mode en natuurlijke gezondheidsproducten.

Waarom is het Instagram-waardig?

De felgekleurde gevels van Neal’s Yard zorgen voor een vrolijke en opvallende achtergrond voor Instagram-foto’s. Dit kleurrijke plein is een geweldige plek om foto’s te maken die de levendige en creatieve energie van Londen vastleggen.

8. The Barbican Conservatory

two women standing on pathway surrounded with tall and green trees
Photo by Kate Darmody on Unsplash
Wat is The Barbican Conservatory?

The Barbican Conservatory is een tropische oase in het hart van het Barbican Centre, een van de grootste culturele instellingen van Londen. Deze enorme binnentuin herbergt meer dan 2.000 soorten planten en bomen, evenals exotische vissen en schildpadden.

Waarom is het Instagram-waardig?

De weelderige beplanting en tropische sfeer van The Barbican Conservatory maken het een ideale locatie voor het maken van Instagram-foto’s. De serres zijn een prachtige achtergrond voor foto’s die de diversiteit en rijkdom van de plantenwereld vastleggen, evenals de architectonische schoonheid van het Barbican Centre.

9. Nomadic Community Garden

Nomadic Community Garden” by Mabacam is licensed under CC BY-NC-ND 2.0
Wat is Nomadic Community Garden?

Nomadic Community Garden is een gemeenschapstuin en culturele ruimte in Oost-Londen, opgericht op een voormalig braakliggend terrein. Deze unieke plek is een thuis voor kunstenaars, tuiniers en buurtbewoners die samenwerken om een levendige en duurzame groene ruimte te creëren.

Waarom is het Instagram-waardig?

Met zijn kleurrijke muurschilderingen, gerecyclede kunstwerken en weelderige planten, biedt Nomadic Community Garden een unieke en inspirerende achtergrond voor Instagram-foto’s. Deze creatieve en gemeenschapsgerichte ruimte is perfect voor het vastleggen van beelden die de artistieke en milieubewuste kant van Londen laten zien.

10. Thames Foot Tunnel

Greenwich Thames foot tunnel – 1” by josangel_ap is licensed under CC BY-ND 2.0
Wat is de Thames Foot Tunnel?

De Thames Foot Tunnel is een voetgangerstunnel die onder de rivier de Theems loopt, en de wijken Greenwich en Isle of Dogs met elkaar verbindt. Deze minder bekende tunnel, geopend in 1902, is een architectonisch hoogstandje en biedt een unieke manier om de rivier over te steken zonder gebruik te maken van bruggen of veerboten.

Waarom is de Thames Foot Tunnel Instagram-waardig?

De Thames Foot Tunnel is een bijzondere locatie voor Instagram-foto’s, omdat het een zeldzame blik biedt op de ondergrondse wereld van Londen. De tunnel heeft een karakteristieke sfeer, met zijn Victoriaanse tegels en verlichting die een gevoel van nostalgie en mysterie oproept. Bovendien zijn de ingangen van de tunnel aan beide zijden van de rivier voorzien van indrukwekkende koepelvormige gebouwen, wat zorgt voor een unieke en fotogenieke achtergrond.

Conclusie

Londen zit vol met verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. Van kleurrijke graffiti-tunnels tot serene Japanse tuinen, deze onbekende Instagram-waardige locaties bieden unieke en adembenemende achtergronden voor je foto’s. Ga op avontuur en ontdek deze verborgen parels van Londen om je Instagram-feed tot leven te brengen.

Veelgestelde vragen

  1. Zijn deze locaties gratis te bezoeken? De meeste van deze locaties zijn gratis te bezoeken, maar sommige, zoals Sky Garden, vereisen mogelijk een reservering. Controleer vooraf de toegangsvoorwaarden van elke locatie.
  2. Hoe kom ik bij deze locaties met het openbaar vervoer? De meeste van deze locaties zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer in Londen, zoals de metro, bussen of treinen. Plan je reis met behulp van Transport for London’s reisplanner of een navigatie-app.
  3. Kan ik professionele fotoshoots doen op deze locaties? Hoewel sommige locaties openstaan voor professionele fotoshoots, kunnen er beperkingen of vergunningen nodig zijn. Controleer de regels en voorschriften van elke locatie voordat je een professionele fotoshoot plant.
  4. Zijn deze locaties geschikt voor kinderen? De meeste van deze locaties zijn geschikt voor kinderen, maar houd er rekening mee dat sommige, zoals Chislehurst Caves, mogelijk niet geschikt zijn voor jonge kinderen of mensen met beperkte mobiliteit.
  5. Wanneer is de beste tijd om deze locaties te bezoeken voor Instagram-foto’s? De beste tijd om deze locaties te bezoeken voor Instagram-foto’s varieert per locatie. Over het algemeen zijn vroege ochtenden en late middagen ideaal voor zachtere belichting en minder drukte.