The Old Operating Theatre Museum

9a St Thomas Street

The Old Operating Theatre Museum and Herb Garret is een unieke attractie in Londen die je terugbrengt in de tijd van de geneeskunde en chirurgie in de 19e eeuw. Het museum is gevestigd in een voormalig kerkziekenhuis uit de 18e eeuw en biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van de medische praktijk.

Het museum bevindt zich in het oudste nog bestaande operatie theater van Groot-Brittannië, dat zich op de bovenste verdieping van het gebouw bevindt. Het theater is gebouwd in 1822 en werd gebruikt voor het demonstreren van chirurgische ingrepen aan studenten en andere medische professionals. De studenten keken vanuit de tribune toe hoe de chirurg een patiënt behandelde, zonder enige verdoving of pijnbestrijding.

Naast het operatietheater is er ook de Herb Garret, waar geneeskrachtige kruiden werden bewaard en verwerkt tot medicijnen. Bezoekers kunnen leren over de verschillende kruiden en hun toepassingen in de geneeskunde en kunnen zelfs enkele van de kruiden ruiken.

Het museum heeft een uitgebreide collectie van medische instrumenten, apparatuur en artefacten uit de 19e eeuw. Bezoekers kunnen deze objecten van dichtbij bekijken en leren over de verschillende medische praktijken die in die tijd werden gebruikt. Sommige van deze praktijken zullen de moderne bezoeker ronduit schokkend vinden!

Het Old Operating Theatre Museum is een fascinerende en unieke attractie die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het biedt een interessant inzicht in de geschiedenis van de medische praktijk en de ontwikkeling van de geneeskunde door de eeuwen heen. Als je op zoek bent naar een unieke en educatieve ervaring in Londen, dan is dit museum zeker een bezoek waard.