Brunel Museum

Railway Avenue, Rotherhithe

Het Brunel Museum is gelegen in de buurt van Rotherhithe in het zuidoosten van Londen. Het is vernoemd naar de beroemde ingenieur Isambard Kingdom Brunel, die verantwoordelijk was voor de bouw van de Thames Tunnel, een van de grootste engineering prestaties van de 19e eeuw.

Het museum is gevestigd in de voormalige Engine House van de Thames Tunnel, die werd gebruikt om de ventilatie voor de tunnel te verzorgen. Het gebouw dateert uit 1842 en is een prachtig voorbeeld van de Victoriaanse industriële architectuur.

Het museum biedt een fascinerend kijkje in de geschiedenis van de Thames Tunnel en de rol van Brunel bij de bouw ervan. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen door de tunnels en meer leren over de technologie en de moeilijkheden die kwamen kijken bij de bouw van de tunnel.

Het museum heeft ook een tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van het gebied rondom de Thames Tunnel. Hier kunnen bezoekers leren over de scheepvaartgeschiedenis van de Thames en de ontwikkeling van de omliggende wijken.

Een hoogtepunt van een bezoek aan het Brunel Museum is de kans om de originele schacht van de Thames Tunnel te bekijken. Deze schacht was oorspronkelijk gebouwd om de grondwaterpompen te huisvesten die werden gebruikt tijdens de bouw van de tunnel. Tegenwoordig kan deze schacht worden beklommen en biedt het een adembenemend uitzicht op de omgeving.

Het Brunel Museum is een unieke en fascinerende attractie in Londen, die zowel geschiedenisliefhebbers als liefhebbers van technologie zal aanspreken. Het biedt een fascinerende blik op de Victoriaanse industriële geschiedenis van Londen en de rol van Brunel bij het vormgeven van de stad.