Getting around

Getting around

Het openbaar vervoer is de makkelijkste en voordeligste manier om je over grotere afstanden door London te verplaatsen. Het openbaar vervoer omvat de metro, de bus en de boot.

De metro, ook wel Underground of Tube genoemd, is snelste manier om door London te reizen. Er zijn veel stations in de stad, dus je kunt bijna altijd op loopafstand komen van je bestemming of overstappen op bus, taxi of trein. Naast de metro zijn er wat trein opties bijgekomen, nl. London Overground, welke zoals de naam aangeeft bovengronds rijdt en Cross Rail (Elizabeth Line). De Elizabeth Line gaat rijden van Reading naar Shenfield, zodra deze gereed is, en is enigszins vergelijkbaar met de London  Underground.

De beroemde rode Routemaster dubbeldekker bussen zijn helaas vervangen door een modernere variant. Maar het grote voordeel van het reizen met deze bussen is onveranderd. Je kunt genieten van wat er om je heen te zien is, terwijl je reist. Een soort siteseeing tour dus. Echter vinden wij het bus netwerk wel een stuk lastiger dan de London Underground.

Een minstens zo plezierige manier van reizen is met een boot op de Thames. Veel van de bezienswaardigheden liggen aan de Thames en met een Hop On,Hop Off ticket kun je ze allemaal bezoeken en tegelijkertijd genieten van de mooie omgeving langs de Thames.

Het openbaar vervoer is ingedeeld in zones. Het begint met zone 1 in het centrum tot aan zone 6, de rand van de stad en zone 7, 8 en 9 buiten de stad. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich echter in zone 1 en 2. 


London Transport

Getting around

London Underground, ook wel de Tube genoemd. Een uitgebreid netwerk van treinen brengt, voornamelijk ondergronds, je snel naar je bestemming.

Docklands Light Railway (DLR), een volledig geautomatiseerde trein die door de Docklands rijdt. De DLR rijd volledig bovengronds, dus dan heb je ook nog wat te zien.

Getting around
Getting around

London Overground omvat zes routes naar de diverse wijken in London. Zoals de naam al aangeeft rijden deze treinen uitsluitend bovengronds.

Getting around

Met de London River Bus brengt je over de Thames naar je bestemming op een heel ontspannen manier. De belangrijkste routes voeren langs de hightlights van London.

De Elizabeth Line (Cross Rail) rijdt is in 2022 operationeel geworden na jaren van vertraging. De nieuwe trein rijdt dwars door London van Reading naar Shenfield. Nu alleen nog met een verplichte overstap op Liverpoolstreet en Paddington Station.

Getting around

London beschikt over een uitgebreid bus netwerk. Er is geen plek die niet per bus bereikbaar is.

Visitor Oyster Card Londen

Op zoek naar de voordeligste manier om rond te reizen in Londen? Schaf dan zeker een Visitor Oyster Card aan. Dit is een heroplaadbare OV-chipkaart die je voor elke vorm van openbaar vervoer kan gebruiken.

Je hoeft niet langer te rotzooien met losse kaartjes telkens wanneer je wilt reizen: laad je Visitor Oyster Card op en je kunt probleemloos door heel Londen reizen!

Let op: deze kaart is niet in London verkrijgbaar!

Waarom een Visitor Oyster Card kopen?
  • Ze kunnen voor elke vorm van openbaar vervoer worden gebruikt.
  • Herbruikbaar en flexibel: je kunt zelf kiezen hoeveel geld je erop zet.
  • Het is 50% goedkoper: een metrorit in het centrum van Londen kost £2.50 met de Oyster Card tegen £6.30 voor een los kaartje.
  • Prijslimiet: reis zoveel je wilt zonder ooit meer dan £7.70 per dag uit te geven (zone 1 – 2). 
  • Profiteer van exclusieve aanbiedingen en kortingen bij verschillende restaurants en attracties bij het tonen van de kaart. 
  • Visitor Oyster Cards kunnen worden gebruikt voor reizen met de Heathrow en Gatwick Express
Hoe werkt de Visitor Oyster Card
  • Het is heel simpel: scan je kaart aan het begin en einde van de reis op een van de gele, ronde kaartlezers rechts van de toegangspoortjes als je met de metro, Overground of trein reist. In de bus of tram hoef je de kaart enkel aan het begin van de reis op de gele kaartlezer te scannen.
  • Wanneer je saldo op is kun je deze bij elk metro-, trein- en Overgroundstation weer opladen. 
Getting around