Beste Harry Potter film locaties in Londen

Londen is een geweldig decor voor veel blockbuster-films. Ook zijn veel geweldige scènes in de Harry Potter-serie opgenomen in Londen. Veel locaties zijn een bezoek zeker waard. Als je Londen vaker hebt bezocht, heb je misschien een deel van de locatie al bezocht zonder het te beseffen.

Wil je de beste Harry Potter film locaties in Londen bezoeken tijdens je volgende bezoek aan Londen? Hier is een lijst van enkele van deze locaties, in welke film deze is verschenen en hoe je daar kunt komen.

Ken je meer geweldige locaties van de Harry Potter film serie? Laat het me dan weten via het contactformulier.

King’s Cross Station

King's Cross Station - Real platform 9 3 quarters
Platform 9 3/4 .

Het wereldberoemde station waar de Hogwarths Express vertrekt, die de studenten naar Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry brengt vanaf het beroemde platform 9 ¾. De daadwerkelijke scènes worden gefilmd op platform 4 en 5. Deze locatie is alleen toegankelijk als je een geldig treinkaartje hebt.

Dit kan een erg drukke plek zijn, kom daarom zo vroeg mogelijk, de beste tijd is zelfs vóór 9 uur. Vermijd ook een bezoek tijdens schoolvakanties als je niet heel lang in de rij wilt staan.

Om hier te komen, reist je King’s Cross St. Pancras Underground Station.

St Pancras International Station

St Pancrass Renaissance Hotel
St Pancrass Renaissance Hotel

Tegenover King’s Cross Station ligt St Pancras Station, waar Harry en Ron de vliegende Ford Anglia van Ron’s ouders meenamen om naar Hogwarths te gaan toen ze werden geblokkeerd toen ze probeerden om op perron 9 ¾ te komen. Dobby de elf probeerde, in Harry Potter and the Chamber of Secrets, Harry te beschermen door de toegang tot het perron te blokkeren, zodat hij niet met de trein naar Hogwarths kon reizen.

Het gebouw in de film was eigenlijk het St Pancras Renaissance Hotel aan Euston Road, wat een geweldig mooi gebouw is. Er staat zelfs een schattig autootje voor het gebouw dat lijkt op de Ford Anglia uit de film.

Wanneer je met de Eurostar naar Londen komt, is dit een goed moment om een ​​kijkje te nemen, want je bent er dan toch al.

Picadilly Circus

Piccadilly Circus
Piccadilly Circus

In Harry Potter and the Deathly Hallows Deel 1 snelden Harry, Hermione en Ron door West End in Londen, ze arriveerden hier op Picadilly Circus.

Kom je hier met de underground? Neem dan op het station van Picadilly Circus de uitgang bij Eros voor de beste sightseeing-ervaring. Hoewel dit niet de locatie is waar Harry, Hermione en Ron in de film verschenen. Ze verschenen aan Shaftesbury Avenue kant van Picadilly Circus bij de GAP winkel en vermeden een Londense bus nummer 19. Dit is de veiligere optie.

Reptile House in London Zoo

Reptile House London Zoo
Reptile House London Zoo

In het Reptile House in London Zoo ontdekt Harry voor het eerst dat hij magische krachten heeft en kan praten met slangen in Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Met zijn magische krachten laat Harry het venster van het verblijf van een Birmaanse Python verdwijnen en valt zijn vervelende neef Dudley in het verblijf.

Als je een bezoek aan London Zoo plant, is dit een leuk extraatje.

Als je hier naartoe gaat, stap dan niet uit bij het metrostation van Regent’s Park. Ga in plaats daarvan naar Camden Town, het is dichterbij en u kunt ook gelijk Camden Market bezoeken.

Millenium Bridge

Millenium Bridge
Millenium Bridge

In de openingsscène van Harry Potter and the Half Blood Prince wordt de Millennium Bridge, een stalen hangbrug over de Theems, op dramatische wijze vernietigd door de Death Eaters.

De Millenium Bridge bevindt zich op de tussen St Pauls Cathedral en Tate Modern.

Het dichtstbijzijnde metrostation is St Pauls.

Trafalgar Square en Charing Cross Road

St Martins in the Field
St Martins in the Field

De Death Eater-aanvallen beginnen op Trafalgar Square in Harry Potter and the Half Blood Prince. Ze vliegen langs Nelson’s Column en gaan in de richting van de National Gallery aan de noordkant van het plein. De reis voert hen langs Charing Cross Road, waar de kerk St. Martin in de Field’s staat, en verschillende winkels en uitgang 3 van Leicester Square Underground Station.

Dichtstbijzijnde station is Charing Cross.

The Leaky Cauldron in Leaden Hall Market

Leaky Cauldron in Leadenhall Market
Leaky Cauldron in Leadenhall Market

Leadenhall Market in Londen werd gebruikt als toegang tot Diagon Alley in Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Harry en Hagrid gingen via deze locatie naar Diagon Alley via The Leaky Cauldron Wizards Pub. In het echte leven is er een opticien in het gebouw gevestigd wat de toegang was tot de pub op Bull’s Head Passage.

Leadenhall Market is een prachtige Victoriaanse markt met een sierlijk beschilderd dak. Zelfs als je geen Harry Potter-fan bent, een geweldige plek om te bezoeken.

Dichtstbijzijnde metrostations zijn Monument, Bank en Aldgate.

The Leaky Cauldron in Borough Market

Leaky Cauldron in Borough Market
Leaky Cauldron in Borough Market

De tweede Leaky Cauldron-locatie bevindt zich op de Borough Market in Londen. In Harry Potter and the Prisoner of Azkaban wordt Harry hier afgezet door de Nightbus voor tovenaars en heksen in dringende nood.

Nr. 7 Stoney Street was de locatie van de Leaky Cauldron. In het echt is Tacos El Pastor, een taco restaurant, op dit adres gevestigd.

Hiernaast op Stoney Street 8, in The Market Porter Pub, bevond het Third Hand Emporium zich in Harry Potter and the Chamber of Secrets. Hier ontmoet Harry zijn toekomstige professor Gilderoy Lockhart.

Borough Market is de beste voedselmarkt in Londen, dus probeer deze locatie te bezoeken wanneer de markt open is.

Dichtstbijzijnde metrostation is London Bridge.

Gringotts Wizarding Bank

Australia House
Australia House

Australia House, de ambassade van Australië, was de locatie voor de Gringotts Wizarding Bank. In dit prachtige gebouw zijn alle bankscene’s gefilmd.

Een belangrijke bezienswaardigheid in deze beroemde straat, Australia House werd officieel geopend door koning George V in 1918.

Hoewel niet langer toegankelijk voor het publiek, kun je een kijkje nemen door de deur en de majestueuze hal uit de film zien.

Je komt langs Australia House, dat aan de Strand ligt, wanneer je een wandeling maakt van Tower Hill naar Trafalgar Square.

Dichtstbijzijnde metrostation is Temple.

Westminster Tube Station

Westminster Tube Station
Westminster Station

In Harry Potter and the Order of the Phoenix reisde Harry via Westminster Station naar het Ministry of Magic samen met Mr. Weasly, die erg in de war raakte toen hij niet begreep hoe hij door de poortjes kon komen.

Het station was tijdens het filmen een hele dag gesloten voor het publiek.

Westminster heeft een aantal fantastische historische bezienswaardigheden in de directe omgeving, zoals de Houses of Parliament, Westminster Abbey en de London Eye.

Het is ook een prima startplaats om naar de wisseling van de wacht te gaan bij Buckingham Palace.

Lambeth Bridge

Lambeth Bridge
Lambeth Bridge

Op Lambeth Bridge werd een geweldige scène gefilmd waarbij de Knight Bus moet zich tussen twee naderende dubbeldekkers door moest wurmen in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban tijdens de rit om Harry naar de Leaky Cauldron in Borough Market te brengen.

Dichtstbijzijnde metrostation is Westminster.

12 Grimmauld Place

Clermont Square
Clermont Square

Op Claremont Square in de wijk Islington was het huis van Sirius Black en het hoofdkwartier van de Order of the Phoenix gevestigd. 12 Grimmauld Place was verstopt tussen twee “muggel” huizen.

Deze locatie was te zien in zowel Harry Potter and the Order of the Phoenix en Deathly Hallows Deel 1.

Het ligt op 10 minuten lopen van King’s Cross Station.

Geweldige video van Joolz Guides.