London Eye

Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Road

De London Eye is echt een iconische attractie in Londen en het is geen wonder dat het zo populair is. Het is namelijk het grootste observatierad ter wereld met een hoogte van ruim 137 meter. In een van de 32 capsules kun je genieten van een spectaculair uitzicht over de stad. Als je geluk hebt met het weer, kun je wel tot 40 km ver kijken!

Maar hou er wel rekening mee dat het vaak druk is bij de London Eye. Op de drukste dagen maken wel 15.000 mensen een vlucht in het rad! Daarom is het een goed idee om van tevoren te reserveren, anders loop je misschien het risico om lang in de rij te staan.

De London Eye staat tegenover de Houses of Parliament, Westminster Abbey en Big Ben en naast het SEA LIFE London. Dus als je de London Eye bezoekt, kun je ook meteen deze andere bezienswaardigheden bekijken.

Wist je trouwens dat de London Eye is gebouwd ter ere van het wisselen van het Millennium? Samen met de Millenium Bridge en de Millenium Dome is het een van de meest opvallende nieuwe attracties van Londen. En als je iets te vieren hebt, is de London Eye een geweldige locatie voor bijvoorbeeld een verjaardag of bruiloft.

Maar let wel op, als je speciaal naar Londen gaat om de London Eye te bezoeken, is het goed om te weten dat het rad elk jaar gedurende een maand gesloten is voor onderhoud. Dit is meestal na de eerste week van januari, dus plan je bezoek goed!