Royal Observatory Greenwich

Blackheath Ave

Als je geïnteresseerd bent in wetenschap, astronomie en geschiedenis, dan is het Royal Observatory in Greenwich een must-see als je in Londen bent! Het is de thuisbasis van de GMT en de “Prime Meridian”, wat betekent dat dit het officiële startpunt is van elke nieuwe dag, jaar en millenium. Hoe cool is dat?!

Elke dag om 13.00 uur kun je de tijdbal zien dalen, wat een bijzonder moment is om mee te maken. Het is ook geweldig dat je tegelijkertijd op het westelijke als het oostelijke halfrond kunt staan, door simpelweg een been aan beide zijden van de Greenwich Meridiaan te zetten. Het is net alsof je op twee plaatsen tegelijkertijd bent!

Het Royal Observatory biedt zoveel interessante informatie over tijd, ruimte en astronomie. Het Planetarium is fantastisch om de wonderen van de hemel te verkennen. En het Flamsteed House is een historisch gebouw van Sir Christopher Wren, waarin je de enige publiekelijk toegankelijke Camera Obscura in Londen kunt bekijken.

Het Royal Observatory is ook gevestigd in het prachtige Greenwich Park, wat het nog specialer maakt om te bezoeken. Er zijn veel andere bezienswaardigheden in de omgeving, zoals het National Maritime Museum, het Old Royal Naval College, de Cutty Sark Clipper Ship en het Queen’s House. Er is zoveel te ontdekken, dus mis het niet!