Old Royal Naval College

Old Royal Naval College

Het Royal Naval College is een indrukwekkend staaltje Engelse barok architectuur, met een geschiedenis die teruggaat tot 1694. Destijds werd het gebouwd als een soort tehuis voor gepensioneerde marinemensen, het Greenwich Hospital. Maar later, in 1873, werd het omgebouwd tot de Royal Naval College, waar officieren uit alle hoeken van de wereld werden getraind in marine wetenschappen.

Tegenwoordig wordt het complex gebruikt door de University of Greenwich en het Trinity College of Music. En als je er rondloopt, kun je vanuit verschillende kamers live muziek horen. De binnenplaatsen zijn enorm en het gebouw is prachtig versierd met muur- en plafondschilderingen in de Great Hall, ook wel bekend als de “Painted Hall”, en de kapel.

Het is niet alleen een historische plek, maar ook een levendige plek vol met cultuur en muziek. Als je toch in de buurt bent, moet je zeker ook een bezoek brengen aan het National Maritime Museum, het Royal Observatory Greenwich, de Cutty Sark Clipper Ship en het Queen’s House.