London Dungeon

Riverside Building, County Hall, Westminster

De London Dungeon is echt iets voor degenen die van een beetje spanning en sensatie houden. Het is een soort spookhuis, maar dan gebaseerd op waargebeurde verhalen uit de Europese geschiedenis. Het is echt eng, dus als je niet van schrikeffecten houdt, kun je deze plek beter vermijden. Maar als je het aandurft, dan zul je zeker een onvergetelijke ervaring hebben.

Het museum heeft meer dan 40 exposities, waaronder multimedia-voorstellingen die je meenemen naar het verleden. Je kunt bijvoorbeeld Jack the Ripper van dichtbij bekijken of zien hoe mensen in het verleden werden gestraft met afschuwelijke methodes zoals onthoofding of verdrinking.

De London Dungeon is niet goedkoop, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Als je van tevoren online je tickets bestelt, voorkom je dat je in de lange rij voor de kassa komt te staan. Dit is namelijk een populaire attractie en het kan er behoorlijk druk zijn.

Het museum ligt in de buurt van London Bridge, dus je kunt ook de Tower Bridge en de Tower of London in de buurt bezoeken als je tijd over hebt.