Cutty Sark Clipper Ship

King William Walk, Greenwich

De Cutty Sark is een iconisch Brits schip en de laatste en bekendste thee-clipper die in 1885 alle records brak. Het schip heeft een roemrucht verleden en biedt nu een fascinerend inzicht in het leven op zee in de jaren 1870.

Verken alle delen van het schip, van de “Lower Hold” tot het “Tween Deck” en ontdek hoe het leven op zee was voor de bemanning van de Cutty Sark. Het schip is sinds december 1954 afgemeerd in een droogdok in Maritime Greenwich, waar het nog steeds te bezichtigen is voor het publiek.

Maar dat is niet alles wat er te zien is in Maritime Greenwich. De directe nabijheid van de Cutty Sark biedt de mogelijkheid om andere historische attracties te bezoeken, zoals de Queen’s House, het Old Royal Naval College en het National Maritime Museum. En als je nog tijd over hebt, kun je een wandeling maken door het prachtige Greenwich Park en een bezoek brengen aan het Royal Observatory Greenwich.

Kortom, de Cutty Sark is een must-visit attractie voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de maritieme geschiedenis van Groot-Brittannië. Het is een perfect startpunt voor een trip door Maritime Greenwich, waar je enkele van de meest indrukwekkende historische bezienswaardigheden van Londen kunt ontdekken. Mis deze kans niet om een stukje van de Britse geschiedenis te ervaren en een onvergetelijke reis te maken terug in de tijd.