Blackfriars Bridge

De Blackfriars Bridge in Londen is een prachtige stalen boogbrug die zich uitstrekt over de rivier de Theems. De brug is vernoemd naar het Dominicaanse klooster dat hier ooit stond en loopt van de Inns of Court naar Tate Modern.

De oorspronkelijke brug werd geopend in 1769 en was een stenen tolbrug ontworpen door Robert Mylne. Toen heette de brug nog William Pittt Bridge, maar al snel werd de brug vernoemd naar het klooster. De huidige brug, een indrukwekkende constructie van stalen bogen, werd in 1869 in gebruik genomen.

De brug is misschien wel het meest bekend vanwege de tragische gebeurtenis in 1982, toen het lichaam van Roberto Calvi, een Italiaanse bankier, onder de brug werd gevonden. Na onderzoek werd vastgesteld dat hij was vermoord.

Als je de brug bezoekt, moet je zeker even naar de muurschilderingen onder de brug kijken. Hier worden de bouw van de brug en andere historische momenten in Londen afgebeeld. Vanaf de kant van de Dogget’s Pub kun je de galerij bereiken.

In 2022 vierde de Blackfriars Bridge zijn 150-jarig bestaan. Een bijzondere mijlpaal! Als je geïnteresseerd bent, kun je een kijkje nemen naar de video die Londonist hierover heeft gemaakt.