Beste apps voor je bezoek aan Londen

De tijd dat we met een papieren reisgids door Londen liepen is wel voorbij. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en er zijn een reeks goede apps die een fysieke reisgids overbodig maken. Scheelt weer gesleep met zo’n boek.

Dit zijn de apps die ik op mijn iPhone heb staan en regelmatig gebruik wanneer ik in Londen ben

London Tube Map

London Tube Map App
London Tube Map

Dit is een mooie overzichtelijke app die gelijk de complete map van de Underground laat zien. Ook de Night Tube kaart kun je bekijken. Met een handige zoekfunctie laat deze app snel zien wat de snelste route is naar je bestemming. Je moet wel de stations weten waar je naar toe wilt. Ook de status van alle lijnen kan deze app in één overzicht laten zien. Zelf gebruik ik hiervan de Pro versie.

Persoonlijk gebruik ik deze app het meest, aangezien de papieren Tube map voor mij niet meer te lezen is. Het netwerk is dermate groot geworden, dat het niet meer op zo’n klein kaartje past.

TfL Oyster and Contactless

TfL Oyster and Contactless App
TfL Oyster and Contactless App

Deze app is met name handig, wanneer je reist met een Contactless bank kaart, Apple of Google Pay of een normale Oyster kaart. Voorwaarde is  wel dat je een account aangemaakt moet hebben. Met deze app kun je je route historie zien, je Oyster kaart voorzien van extra saldo en meer. Je kunt deze niet gebruiken met een Vistor Oyster kaart.

Lees ook mijn andere blog post Contactloos reizen in Londen met je bankpas: Do or Don’t?

Santander Cycle Hire

Santander Cycle Hire App

Ga je fietsen met de Santander Cycles, dan is deze app een must. Deze app geeft aan waar de dichtstbijzijnde dockingstation is en kun je fietsen huren. Hoef je dat niet meer aan de terminal te doen. Voor het registreren dien je ook eerst een account aan te maken. Helaas kun je hiervoor niet het zelfde account gebruiken als voor je Oyster app.

Lees ook mijn andere blog post Ga eens fietsen!

Station Master

Station Master App

Dit een app voor fans van de Underground. Deze app geeft allerhande informatie over alle Underground stations in Londen. Gemaakt door Geoff Marshall van All The Stations, de Underground expert van Londen. Sommige stations zijn echt kunstwerken en deze app geeft je tips waar je op moet letten om. Een must voor de liefhebber!

City Mapper

City Mapper

Dit is de favoriete app van de Londoners. Met deze app krijg je alle informatie om van A naar B te komen, wat het kost en eventuele alternatieven van alle transport vormen. De app laat ook zien in welke wagon je het beste kunt gaan zitten i.v.m. overstappen. En als het regent hoe je zo veel mogelijk droog over kunt komen. Deze app ben ik nog maar recent gaan gebruiken, dus ik moet nog een beetje mijn weg hierin vinden.

Google Maps

Deze app kent iedereen wel. Naast dat je alle bezienswaardigheden in de buurt kunt zien, maak ik regelmatig gebruik van de StreetView functie. Zo kun je goed zien of bijv. je geplande wandelroute wel zo leuk is of dat het een achteraf steeg is. Deze app is ook offline te gebruiken als je de juiste maps van tevoren even download.

Google Translate

Google Translate

Ken je een bepaalde Engelse uitdrukking of term niet. Laat de Google Translate app er via je camera naar kijken en het wordt live vertaald. Erg handig.

XE Currency

XE Currency

Dit is de app versie van de bekende website XE.com, waar je diverse valuta’s kunt omrekenen. Wanneer je de meest recente koersen van tevoren even update, kun je de app ook offline gebruiken.

OpenTable

OpenTable

Met de Opentable app kun je heel eenvoudig een tafel reserveren in je favoriete restaurant. Ik heb deze app gebruikt voor het reserveren van een tafel bij The Ivy Market Grill in Covent Garden. Super handig.

Reserveren is in veel gevallen aan te raden. Wanneer je bijvoorbeeld naar het theater gaat en je verzekerd wilt zijn van een tafeltje.

Tip: De app vraagt je of de reservering voor een speciale gelegenheid is. Vul dit in en misschien doet het restaurant wat extra’s. The Ivy Market Grill gaf mij een overheerlijke scone met een kaarsje erop, omdat ik aangegeven had dat ik jarig was. Heel attent.

Gebruik je een andere handige app? Laat het weten via het contact formulier.