Burlington Arcade

51 Piccadilly

In 1818 gaf Lord George Cavendish, later de graaf van Burlington, aan zijn architect Samuel Ware de opdracht om een chique winkelgalerij te ontwerpen voor de verkoop van luxegoederen zoals juwelen. Vanaf de eerste dag dat de Burlington Arcade in 1819 zijn deuren opende, was het een enorme hit.

Twee eeuwen later heeft de Burlington Arcade nog steeds zijn grandeur behouden en is het nog steeds de meest elegante winkelgalerij in Londen. Het is echt een fijne en rustige plek, te midden van het drukke winkelgebied.

De ingangen van de Burlington Arcade worden bewaakt door de Beadles, in een soort portierspak met een hoge hoed. Je moet je wel een beetje netjes gedragen in de galerie, want zingen, neuriën of rennen is niet toegestaan. Als je je niet aan de regels houdt, zal de Beadle je er vriendelijk doch beslist uit zetten.

Maar terug naar de galerie zelf, die is echt super stijlvol en chique. Je vindt er allerlei exclusieve winkels met prachtige producten, van antieke juwelen tot de nieuwste mode-items. Het is echt een walhalla voor shopaholics en liefhebbers van luxe.

Dus als je op zoek bent naar een unieke winkelervaring en wilt genieten van de sfeer van een oude, elegante Londense galerie, dan is de Burlington Arcade een must-visit.