I Love London.nl

A visitors guide to London!

Eten in London: Gerechten die je geproefd moet hebben!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ervaar je Londen alleen door uitsluitend de bezienswaardigheden te gaan bekijken? Nee, natuurlijk niet. Je moet uiteraard ook genieten van al het lekkers dat Londen te bieden heeft. Maar waar moet je beginnen? Daarom hebben wij een aantal typische Engelse gerechten op een rij gezet om je een stukje op weg te helpen. Enjoy! 

Full English Breakfast

Full English Breakfast
Full English Breakfast

Een stevig ontbijt is een goed begin van de dag. Ga daarom naar Hawksmoor Guildhall voor een echt Engels ontbijt met gebakken eieren, bacon, worstjes, bloedworst en nog veel meer ingrediënten die je niet snel bij ons ontbijt aantreft.

Sausage Roll

Ginger Pig sausage roll
Ginger Pig sausage roll

Ons wel bekende sauzijzen broodje, maar dan op een heel ander niveau. Verrukkelijk! De beste sausage roll vindt je in de Borough Market bij Ginger Pig.

Scotch Egg

scotch eggs
Scotch eggs

Een heel erg smakelijk gerecht. Feitelijk een een gekookt ei in een gefrituurde gehaktbal. Maar er zijn zo veel verschillende soorten en smaken, dat je dit geproefd moet hebben. Dat kan o.a. bij Scotchtails in Borough Market.

Chicken Tika Masala

chicken tikka masala
Chicken Tikka Massala.

Door de grote Indiase gemeenschap in London en het Verenigd Koninkrijk is dit gerecht een soort van nationaal gerecht geworden. Erg smaakvol. Je kunt dit gerecht op meerdere plaatsen in Londen proberen, bijv. bij de eettentjes op Camden Market.

Fish & Chips

Fish & Chips
Fish & Chips.

De klassieker die iedereen wel kent, een moot gebaken vis met patat opgerold in een krant. Hoewel de krant verdwenen is, is dit nog steeds een topper. De beste plek om dit gerecht te proberen is bij Poppies in Camden, Soho of Spittalfields. Ze hebben meerdere prijzen gewonnen met deze klassieker.

Bangers & Mash

bangers & mash
Bangers & mash.

Nog zo’n klassieker, worstjes met aardappelpuree. Bij Mother Mash in Soho hebben dit gerecht in een diverse variaties en smaken. Ook vegetarische worstjes staan hier op het menu. Erg populair als stop na of tijdens het stappen.

Bacon Butty

Bacon butty
Bacon butty.

Dit is een guilty pleasure in het gehele Verenigd Koninkrijk en een must als je van bacon houdt.Het bestaat uit twee plakken wit brood met meer bacon dan eigenlijk goed voor je is en HP Brown sauce, engelse mosterd of ketchup. De bacon butty is als breakfast-to-go erg popular, dus je hoeft hiervoor nooit ver te reizen. Het wordt op praktisch elke hoek van de straat verkocht.

Pie & Mash

Pie & Mash
Pie & Mash.

Pie & Mash is van origine het voedsel voor de arbeiders, omdat het van vleesrestjes werd gemaakt. Dit is tegenwoordig niet meer zo, maar het is naast smaakvol ook erg betaalbaar. Er zijn meerdere plekken waar je dit gerecht kunt eten, de bekendste zijn M. Manze op Tower Bridge Road en F. Cooke in Hoxton. Vraag bij F. Cooke als je besteld niet om jus of gravy. De saus die er bij geserveerd wordt, wordt hier liquor genoemd. Een groene peterselie saus.

Salt Beef Beigel

Salt Beef Beigel
Salt beef beigel.

De salt beef beigel, is een populaire gerecht na het stappen. Het is een bagel, alleen anders geschreven, met heel veel gezouten vlees, augurken en scherpe engelse mosterd. Als je daar niet nuchter van wordt! Er zijn twee zaken waar je deze beigel verkrijgbaar is, Beigel Bake en Beigel Shop. Beide zaken zitten in Brick Lane, Shoreditch, een paar deuren naast elkaar.

Heb je nog tips om deze lijst aan te vullen, reageer dan via het contactformulier!

Facebook
Twitter
LinkedIn