Battersea Power Station is NU OPEN als de meest opwindende nieuwe winkel- en vrijetijdsbestemming van Londen!

Battersea Power Station

Het nieuwe Battersea Power Station Shopping Centre is een enorme aanwinst voor de stad Londen. Het is gevestigd in het oude, iconische Battersea Power Station, een voormalig elektriciteitscentrale die sinds de jaren 80 buiten gebruik was. Het gebouw is recentelijk grondig gerenoveerd en omgebouwd tot een gloednieuw winkelcentrum, dat bestaat uit meer dan 200 winkels, restaurants en andere voorzieningen.

Voor wie dit gebouw bekend voorkomt, het is gebruikt in het artwork op de hoes van het album Animals van de legendarische band Pink Floyd.

Het hoogtepunt van je bezoek aan Battersea Power Station, als je geen hoogtevrees hebt, is Lift 109.

Lift 109 is een unieke ervaring voor iedereen zonder hoogtevrees. Gelegen in één van de koeltorens van Battersea Power Station, biedt deze lift een spectaculair uitzicht over de stad. Met een hoogte van 109 meter, kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op bezienswaardigheden zoals de Big Ben, de Tower Bridge en de Thames.

De lift zelf is ook een kunstwerk op zich, met een glazen cabine die u naar boven brengt terwijl u geniet van het uitzicht.

De lift is een must-see voor iedereen die Londen bezoekt.

Lift 109
Omgeving van Battersea Power Station

De omgeving van het winkelcentrum is ook de moeite waard om te bezoeken. Het gebied rondom het Battersea Power Station is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, met de komst van nieuwe woningen, kantoren en recreatieplaatsen. Er zijn veel leuke dingen te doen in de buurt, zoals het bezoeken van het Battersea Park, het bekijken van kunstwerken in de Saatchi Gallery of het genieten van een lekkere maaltijd in een van de vele trendy restaurants.

De geschiedenis van het Battersea Power Station is ook interessant. Het gebouw is gebouwd in de jaren 30 en was lange tijd een belangrijk energiecentrum voor Londen. In de jaren 80 werd het gebouw buiten gebruik gesteld en sindsdien stond het leeg. In de afgelopen jaren is het gebouw grondig gerenoveerd en omgebouwd tot het gloednieuwe winkelcentrum dat het nu is.

London Underground Station Battersea Power Station

Als je naar het nieuwe Battersea Power Station wilt gaan, zijn er verschillende manieren om er te komen. Je kunt het beste de Northern Line naar het nieuwe Battersea Power Station van de London Underground nemen, vanwaar het winkelcentrum op loopafstand is. Er rijden ook bussen naar het winkelcentrum, of je kunt er met de auto naartoe rijden. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar rondom het winkelcentrum.

In het kort is het nieuwe Battersea Power Station een prachtige aanwinst voor Londen, met een rijke geschiedenis en een aantrekkelijke omgeving. Of je nu op zoek bent naar leuke winkels, lekkere restaurants of interessante bezienswaardigheden, het Battersea Power Station heeft het allemaal!