Mrs. Doubtfire

Shaftesbury Theatre

Ooh, lieve mensen! Het is nu echt gebeurd! De iconische jaren 90 komedie Mrs Doubtfire, met in de hoofdrol de overleden Robin Williams (bekend van o.a. Aladdin, Dead Poets Society en Flubber) heeft een volledige West End make-over gekregen. Mrs Doubtfire The Musical gaat vanaf maart 2023 officieel opvoeren in het Shaftesbury Theatre in Londen, voor een beperkte tijd. Het gloednieuwe muzikale stuk is gecreëerd door John O’Farrell, Karey Kirkpatrick en Wayne Kirkpatrick, het bekroonde team achter Broadway’s Something Rotten! Wacht niet langer en boek nu jouw tickets voor Mrs Doubtfire in het Shaftesbury Theatre, zodat je de favoriete oppas van de wereld kunt ontmoeten!

Waar gaat Mrs Doubtfire over?

Mrs Doubtfire was een hitfilm uit 1993, geregisseerd door Chris Columbus (bekend van The Help, Gremlins, The Goonies, Harry Potter 1-2 en Home Alone 1-2). Het verhaal volgt de gescheiden Daniel Hillard (oorspronkelijk gespeeld door Robin Williams), een freelance stemacteur die er alleen maar van beschuldigd wordt dat hij te veel van zijn kinderen houdt. Nadat zijn vervreemde vrouw Miranda (gespeeld door Sally Field) de scheiding heeft afgerond en de voogdij over hun kinderen heeft gekregen, moet Daniel een vaste baan en een fatsoenlijke plek vinden om te wonen als hij zijn kinderen nog ooit wil zien.

Wanneer hij ontdekt dat Miranda op zoek is naar een huishoudster en oppas via een advertentie, verandert hij de advertentie lichtjes om zijn concurrentie uit te schakelen. Vervolgens gebruikt hij zijn stemtalenten om Miranda te bellen als een reeks ongeschikte sollicitanten. Maar wanneer hij Miranda opbelt als oppas met een Schots accent, die mevrouw Euphegenia Doubtfire heet, is Miranda meteen onder de indruk en nodigt ze mevrouw Doubtfire uit voor een sollicitatiegesprek.

Om indruk te maken, huurt Daniel zijn broer Frank, een visagist, en Franks partner Jack in om het perfecte “oude damekostuum” te creëren, compleet met een prothetisch masker, zoals in de films. Miranda is snel overtuigd en Daniel kan al snel weer terug zijn in het leven van zijn kinderen, zonder dat zij het doorhebben. Maar hoe lang kan hij deze leugen volhouden?