Kiss Me, Kate

The Barbican


Kiss me, Kate terug in London vanaf 4 juni 2024!

Line of Duty-favoriet Adrian Dunbar en Broadway-legende Stephanie J. Block schitteren in de klassieke musicalklucht Kiss me, Kate. Deze dolkomische musical, die een strikt beperkte speelperiode heeft in het Barbican-theater, brengt het oorspronkelijke geluid van Broadway en MGM terug naar het Londense podium. Tickets gaan in de verkoop op vrijdag 19 januari om 10.00 uur, exclusief via London Theatre Direct.

Over Kiss me, Kate Londen

Shakespeare’s geliefde komedie zou kunnen veranderen in een tragedie wanneer ruziënde ex-echtgenoten Fred en Lilli het podium betreden! Het verweeft de on-stage en off-stage levens van een theatergezelschap terwijl ze liefde, jaloezie en verwisselde identiteiten navigeren. De aanpassing van het gezelschap van ‘Shrew’ is allesbehalve tam.

De verhitte ruzies achter de schermen worden te verdomd heet voor acteur/regisseur Fred Graham (Adrian Dunbar) en leading lady Lilli Vanessi (Stephanie J. Block), en al snel lopen hun ruzies over en veroorzaken chaos op de openingsavond. Terwijl de destructieve duo’s op het podium, Petruchio en Katherine, verbale en fysieke oorlog voeren, bereiden de acteurs zich ook voor op de strijd, omdat het leven de kunst imiteert en de bekende figuren van Shakespeare en hun ‘echte’ spelers op een betoverende manier met elkaar verweven zijn. Echter, zoals de prolifieke toneelschrijver eens schreef: ‘het pad van ware liefde verloopt nooit soepel’, en het paar, ondanks hun gepassioneerde woede, merkt dat ze weer voor elkaar vallen. Zal hun nieuw gevonden liefdesverhaal een gelukkig einde hebben, of zal het vroegtijdig eindigen?

Met een Tony Award-winnende score uitgevoerd door een volledig orkest, bevat deze musical-in-een-musical iconische nummers als ‘Too Darn Hot’, ‘So In Love’ en ‘Brush Up Your Shakespeare’. Bekend om zijn slimme schrijven, pakkende deuntjes en energieke dansnummers, zal deze hilarische musical je zomer opfleuren (zelfs als het een typisch Britse is).

Over Adrian Dunbar en Stephanie J. Block

Ze staat al meer dan twee decennia op de planken, maar eindelijk maakt Broadway-legende Stephanie J. Block haar debuut in West End! De Tony Award-winnende actrice creëerde de rol van Liza Minnelli in The Boy from Oz en werd de eerste actrice die Elphaba speelde in de U.S. nationale tour van Wicked, later herhaalde ze de rol op Broadway twee jaar later.

BAFTA-winnende acteur Adrian Dunbar is het best bekend voor het portretteren van de altijd citeerbare Superintendent Ted Hastings in de cult-politiedrama Line of Duty en de mysterieuze Martin Summers in Ashes to Ashes. Buiten de tv schreef en speelde de Ier in de jaren 90 mee in de klassieker Hear My Song en co-regisseerde en speelde in Brendan at the Chelsea, dat in Belfast in première ging en later naar New York werd overgebracht.

Leuke feiten en kritisch succes

  • Kiss me, Kate won de allereerste Tony Award voor Beste Musical toen de categorie werd geïntroduceerd in 1948.
  • Het paar in het hart van de show is gebaseerd op Broadway-legendes Alfred Lunt en Lynn Fontanne, een echtpaar wiens gevechten achter de schermen legendarisch waren.
  • De veelvuldig bekroonde musical is aangepast tot een speelfilm en ten minste vier televisieproducties.
  • Kiss Me, Kate was Porters antwoord op Rodgers and Hammersteins Oklahoma!, wat zijn eerste show was met muziek en teksten die stevig verbonden waren met het script.

Kiss Me, Kate Londen Cast

  • Fred Graham – Adrian Dunbar
  • Lilli Vanessi – Stephanie J. Block
  • Verdere cast wordt nog aangekondigd.

Kiss Me, Kate Londen Creatieven

  • Regisseur – Bartlett Sher
  • Muziek en Teksten – Cole Porter
  • Choreograaf – Anthony Van Laast