Vliegtuig
 

(c) I Love London.nlHet vliegtuig is een snelle en comfortabele manier om in London te komen. En sinds de komst van de prijsvechters, zoals Easyjet, is het ook betaalbaar geworden. Het is wel zaak de prijzen goed en reëel te vergelijken. Hou dus rekening met bijkomende kosten, zoals kosten voor de trein, voor het parkeren etc.

Je hebt de keuze uit een vijftal vliegvelden, waarop door verschillende maatschappijen gevlogen wordt.

Heathrow, Gatwick, Luton, Stansted en London City.

Voor alle vliegvelden geldt, dat ze goed met het openbaar vervoer te bereiken zijn.

 
 
Heathrow:
Heathrow is het grootste en bekendste vliegveld van London. Het is één van de drukste vliegvelden ter wereld. Het ligt ten westen van de stad. Er is een goede metro- en treinverbinding met het centrum. Een retour kaartje met de Heathrow Express naar London Paddington kost £25,00 (€36,30). Met de metro kost dezelfde rit £7,60 (€11,00). Indien je in het bezit bent van een Visitor Travel Card of van plan er één te kopen, hou er dan rekening mee dat Heathrow in Zone 6 ligt.
 
Vanaf Amsterdam: Vanaf Brussel: Vanaf Rotterdam:
KLM BMI KLM
British Airways Lufthansa  
BMI British Airways Vanaf Eindhoven:
Lufthansa SN Brussels KLM
 
Internet:
London Heathrow Airport
 
 
Gatwick:
De tweede luchthaven van London. Gatwick ligt ten zuiden van London en is te bereiken met de Gatwick Express. Een retour kaartje kost £23,50 (€34,15).
 
Vanaf Amsterdam:
British Airways
Easyjet
 
Internet:
London Gatwick Airport
 
 
Luton:
Luton is vooral bekend geworden van de televisieserie "Airline", als de thuisbasis van Easyjet. Dit vliegveld ten noorden van London, wordt voornamelijk gebruikt door prijsvechters. Met de Thameslink treinverbinding ben je in ongeveer 30 minuten in hartje London. Een retour kaartje kost £21,70 (€31,55).
 
Vanaf Amsterdam:
Easyjet
 
Internet:
London Luton Airport
 
 
Stansted:
Stansted ligt ten noordoosten van London en is net als Luton een vliegveld waar voornamelijk prijsvechters vanaf vliegen. De verbinding met het centrum wordt verzorgd door de Stansted Express treinverbinding en kost £24,00 (€34,90).
 
Vanaf Amsterdam:
Easyjet
BMI
Lufthansa
 
Vanaf Rotterdam:
Transavia
 
Vanaf Eindhoven:
Ryanair
 
Internet:
London Stansted
 
 
London City:
London City Airport is het zakenvliegveld in hartje London, vlakbij de Docklands. Zodra je uit het vliegtuig stapt sta je als het ware direct in het centrum. Je kunt vanaf het vliegveld met de shuttle bus naar Canary Wharf waar je op de metro of de Dockland Light Railway (DLR) kunt stappen. Als je een Visitor Travel Card hebt, kost dit dus niets extra. Daarentegen zijn de vliegtickets wel wat duurder. Voor vliegfanaten een aanrader. Het vliegveld wordt namelijk onder een extreem stijle hoek genaderd, een zogenaamde Steep Angle Approach. Bij mooi weer heb je tevens een mooi uitzicht over de stad.
 
Vanaf Amsterdam: Vanaf Brussel:
KLM VLM
VLM  
   
Vanaf Rotterdam: Vanaf Antwerpen:
VLM VLM
 
Internet:
London City Airport
 
 

Webdesign © 2005-2006 Excapade Systems & Technologies

Laatste update: