Taxi
 

(c) FreeFoto.comDe beroemde zwarte Londonse taxi, ook wel Hackney Cabs genoemd naar de paarden die vroeger de taxi koetsen trokken, is net als de rode Routemaster dubbeldekker een vertrouwd gezicht in London. Zowel het voertuig als de chauffeur dienen een vergunning te hebben om personen te mogen vervoeren. Je kunt ze aanroepen door je hand op te steken, wanneer het gele "For Hire" lampje brandt. Tegenwoordig zult u ook andere kleuren taxi's aantreffen, maar ze zijn altijd te herkennen aan het karakteristieke model.

De taxi's hebben allemaal een meter voor de ritprijs. Deze start bij £1,40 en gaat lopen zodra je de bestemming aan de chauffeur hebt gezegd. Na de eerste 438 meter kost elke volgende 219 meter 20p. Er word een toeslag berekend voor ieder stuk bagage, elke extra passagiers en ongebruikelijke uren, zoals 's nachts en feestdagen. De tarieven dienen in de taxi aanwezig te zijn.

Chauffeurs zijn verplicht om je mee te nemen naar een bestemming in een straat van 9,6 km als ze binnen het district van de Metropolian Police blijven. Vanaf Heatrow Airport is deze afstand uiteraard groter.

Londonse taxi's zijn in vergelijk met Nederlandse taxi's erg ruim. Je kunt er met gemak met 5 personen in zitten en er is veel ruimte voor bagage. Deze taxi's zijn toegankelijk met een rolstoel.

Anders dan wordt beweerd, zijn de Hackney Cab chauffeurs de beste in de stad. Ze moeten een zware test afleggen om te bewijzen dat ze London op hun duimpje kennen, voordat ze hun vergunning krijgen.

Naast de Hackey Cabs zijn er ook minitaxi's die via een taxibedrijf of het hotel geboekt kunnen worden. Deze taxi's worden voornamelijk gebruikt voor tours. De minitaxi's hebben geen meter, dus je moet de ritprijs van tevoren afspreken. Hou nooit een minitaxi aan op straat, omdat deze vaak illegaal, onverzekerd en gevaarlijk zijn. Boek deze dus altijd via een taxibedrijf of het hotel !!!

 
 
Enkele taxibedrijven:
Computer Cab
London Black Cabs

 

 
 

Webdesign © 2005-2006 Excapade Systems & Technologies

Laatste update: